"..IN GEBRANDSCHILDERD LICHT ZWEVEN GEZANGEN, GEBEDEN GAAN VRAGEND EN DANKEND OMHOOG.."


Concerten en lezingen in de kerk

Ongeveer een keer per maand is er in de Sint-Jan op zondagmiddag een prachtig concert of lezing. Op zaterdagmiddag wordt regelmatig een orgelconcert gegeven op het monumentale orgel.

Het programma voor de komende maanden vindt u hieronder. De toegang is gratis; na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Reserveren is niet nodig; u bent van harte welkom!

Wilt u gemakkelijk op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u dan in voor onze E-mail Nieuwsbrief.

Juli / Augustus

Zomerpauze
In juli en augustus worden er geen muzikale activiteiten of lezingen georganiseerd. Uiteraard is de kerk in deze vakantiemaanden wél geopend voor bezoek en bezichtiging in het kader van onze deelname aan het Grootste Museum van Nederland.


zo 18 september 2022, 14:30 uur

Duketown Barbershop Singers
De Duketown Barbershop Singers uit Den Bosch zingen zonder muzikale begeleiding met ca. 30 enthousiaste mannen o.l.v. Stef Fennis vierstemmige barbershop muziek. Barbershop is een a capella-zangstijl (zonder instrumentale begeleiding). Deze vorm van close harmony brengt - over het algemeen - makkelijk in het gehoor liggende liedjes. De stijl onderscheidt zich van andere a capella-muziek door de speciale arrangementen. Het gaat meestal om bekende volksliedjes met vertrouwde emoties zoals liefde, moeder- en vaderlandsliefde.


za 24 september 2022, 16:00 uur

Orgelconcert door Jan Willems (i.s.m. Orgelkring Waalwijk)
Jan Willems is organist van de Basiliek in Oosterhout en geeft deze middag een prachtig orgelconcert.


zo 2 oktober 2022, 14:30 uur

Lezing door Jan van Oudheusden
Lezing met als onderwerp 'De werelden van Bosch'.


za 8 oktober 2022, 16:00 uur

Orgelconcert door Rowan van der Westen (i.s.m. Orgelkring Waalwijk)
Nadere informatie volgt.


zo 16 oktober 2022, 14:30 uur

Het Nulands Gemengd Koor
Dit koor telt ruim 50 leden verdeeld over sopranen, alten, tenoren en bassen. Het repertoire is breed en gevarieerd: van klassiek tot eigentijds, van opera tot musical. Hierbij kun je denken aan het Halleluja van Händel tot aan het Halleluja van Cohen, en van het Slavenkoor van Verdi tot aan Mama Mia van Abba.


za 12 november 2022, 16:00 uur

Orgelconcert door Ben de Rooij (i.s.m. Orgelkring Waalwijk)
Nadere informatie volgt.


zo 20 november 2022, 14:30 uur

Zanggroep Cantique (Udenhout)
Een koor uit Udenhout, opgericht in 1988. Het twintigtal leden varieert in leeftijd van 50 tot 75 jaar. Het brede repertoire van Cantique is doorgaans vierstemmig en omvat zowel kerkelijke als niet kerkelijke liederen. De stijl varieert van eigentijdse popmuziek, jazz, ballads, new agemuziek tot klassiek. De vaste begeleiding van Cantique bestaat uit piano. Cantique is een koor in beweging en dus staan zij open voor nieuwe muzikale uitdagingen. Cantique heeft al diverse keren, niet zonder succes, deelgenomen aan korenfestivals.


za 10 december 2022, 16:00 uur

Orgelconcert door Joop de Zwart (i.s.m. Orgelkring Waalwijk)
Nadere informatie volgt.


zo 18 december 2022, 14:30 uur

Kerstconcert door Het Kozakken Ensemble
Het Kozakken Ensemble (afgekort: HKE) is in 2014 opgericht door een aantal zangers van het voormalige ´Don Kozakken Koor Nederland´. Dat was een (inter)nationaal gewaardeerd mannenkoor. Al snel na de oprichting sloten zich een aantal zeer ervaren zangers bij Het Kozakken Ensemble aan. Zangers die hun sporen hebben verdiend bij verschillende kozakkenkoren en andere bekende Nederlandse mannenkoren. Inmiddels is het beoogde aantal zangers van 24 in vier stempartijen bijna bereikt. De koorleden zijn afkomstig uit 17 verschillende steden in Noord- en Zuid-Holland. Op deze middag verzorgen zij een sfeervol kerstconcert!


zo 22 januari 2023, 14:30 uur

Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia Tilburg
Nadere informatie volgt.


zo 26 februari 2023, 14:30 uur

Zuid-Nederlands Kamerkoor
Nadere informatie volgt.


zo 19 maart 2023, 14:30 uur

Gospelkoor His Voice (Alblasserdam)
Nadere informatie volgt.


zo 16 april 2023, 14:30 uur

Kamerkoor Ad Parnassum
Nadere informatie volgt.


zo 21 mei 2023, 14:30 uur

Albateso (Haarsteeg)
Nadere informatie volgt.


zo 11 juni 2023, 14:30 uur

Vocal Group 'Just Us' (Veldhoven)
Nadere informatie volgt.


zo 9 juli 2023, 14:30 uur

The Harmony Singers Tilburg m.m.v. Nancy Verschuuren
Nadere informatie volgt.


Al sinds 2014 organiseren we met veel succes concerten en lezingen in de kerk, en hebben vele uitvoerenden de weg naar de Sint-Jan weten te vinden: klik hier voor een overzicht. Lees ook de voor- en nabeschouwingen van onze activiteiten op onze Facebook-pagina. Een foto-overzicht van reeds plaatsgevonden muzikale activiteiten kunt u bekijken in ons online foto-album.

Hart van en voor de gemeenschap

Onze stichting wil stimuleren dat de Sint-Jan het uitnodigende centrum van Waalwijk en de Langstraat blijft voor allerlei culturele en maatschappelijke activiteiten die in het christelijke geloof geworteld zijn, samen met de parochie en alle verenigingen, scholen en organisaties die het maatschappelijk belang dienen. Ons streven is dat bij het 100-jarig bestaan van de kerk in 2025 het gebouw nog steeds een plek is waar iedere Waalwijker zich thuis voelt: de kerk als het kloppend hart van Waalwijk: ván en vóór alle inwoners en bezoekers.Verenigingen, scholen en maatschappelijke organisaties zijn welkom voor het organiseren van in de kerk passende bijeenkomsten en jubileumvieringen.

Plaatselijke en regionale gezelschappen kunnen in de kerk passende uitvoeringen, voorstellingen en manifestaties organiseren.

Maatschappelijke en kerkelijke welzijnsorganisaties zijn er welkom voor de ondersteuning van hun op de medemens gerichte acties en activiteiten die in een kerk passend zijn.

Naast prachtige concerten en boeiende lezingen worden er in de toekomst zo mogelijk ook exposities georganiseerd rondom religieuze, culturele en maatschappelijke thema’s, waarvoor de kerk van Sint-Jan het passende decor biedt.Wilt u meedoen of heeft u suggesties? Neem dan contact met ons op.


Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper' • KvK 60161868 • IBAN NL24 RABO 0150 8290 94 • RSIN 853789940
Stichting 'Vrienden van de Koepels' • KVK 61435325 • IBAN NL81 RABO 0191 86 84 77 • RSIN 85430099