Concerten in de Sint-Jan

Eens per maand vindt er in de kerk op zondagmiddag een prachtig concert plaats (behalve in de zomermaanden). Op zaterdagmiddag is er maandelijks ook een orgelconcert op het rijksmonumentale orgel van de kerk, het grootste instrument van de Langstraat. De toegang tot deze activiteiten is gratis, na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. U bent van harte welkom! Klik hier voor een overzicht van concerten die in de loop der jaren al in de kerk hebben plaatsgevonden. Foto's van de muzikale activiteiten kunt u bekijken in ons online foto-album.
Wilt u gemakkelijk op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf u dan in voor onze E-mail Nieuwsbrief. Als uw koor of muziekgezelschap geïnteresseerd is om óók een concert te verzorgen in de Sint-Jan, neem dan .
Het programma voor de komende maanden vindt u hieronder; concerten op zondagmiddag en orgelconcerten op zaterdagmiddag.

za 13 juli 2024, 15:45 uur

Concert door Simon en Jesse Bruul (Rosmalen)
Een zeer gevarieerd concert zal plaatsvinden op 13 juli door vader en zoon Bruul. Jesse Bruul (2000) werd geboren in Enkhuizen en groeide op in Rosmalen. Al op jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in de klank en werking van het orgel. Hij volgende pianolessen bij onder andere Frank van der Laar in Amsterdam en orgellessen bij Anton Pauw op het Müllerorgel in de Bavokerk te Haarlem. Simon Bruul, de vader van Jesse, studeerde Trompet Klassieke Muziek aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Verder verdiepte hij zich in lichte muziek. Simon is sinds 1996 trompettist bij de Fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht. Ook speelt hij bij het Brabants Jazz orkest en werkt hij als freelance trompettist bij diverse klassieke- en lichte-muziek ensembles.


zo 8 september 2024, 14:30 uur

Zanggroep Kwint + Popkoor Undercover
Deze middag zullen twee zanggroepen samen een uitvoering verzorgen. Zanggroep Kwint uit Tilburg zingt popmuziek. Deze groep bestaat uit ongeveer 40 leden, zowel mannen als vrouwen, verdeeld in vijf stemsoorten.Hun optredens worden voorzien van een passende choreografie. Popkoor Undercover uit Loon op Zand is een energiek en dynamisch koor met momenteel 40 enthousiaste leden die samen één hele grote passie delen: Zingen!.


za 14 september 2024, 15:45 uur

Orgelconcert door Leander Schoormans (Terheijden)
Nadere informatie volgt.


zo 29 september 2024, 15:30 uur, toegangsprijs € 15

Kamerkoor Tourdion
Een fraai concert dat niet georganiseerd wordt door de Vrienden van Sint-Jan de Doper, maar dat wél in de Sint-Janskerk plaatsvindt en daarom ook in deze agenda te vinden is. Het concert begint om 15:30 uur, entreeprijs is € 15 (zowel online in de voorverkoop als op de dag zelf bij de kerk). Kijk voor meer informatie op de website van Tourdion.


za 12 oktober 2024, 15:45 uur

Orgelconcert door Ben de Rooij (Waalwijk)
Nadere informatie volgt.


zo 20 oktober 2024, 14:30 uur

Breda's Mannenkoor
De Koninklijke Zangvereniging Breda’s Mannenkoor is van oudsher een zelfbewust, klassiek, onafhankelijk mannenkoor dat zich wil onderscheiden door niveau en repertoire. Als het koor een concert geeft, gebeurt er iets. Zo’n 100 man sterk onder het orgel of achter een orkest, het is op zich al een imposant schouwspel. Eén oogopslag van de dirigent, een intro van het orkest en dan gaat ’t los! Een uitvoering van ons koor laat geen mens onberoerd. De vele gasten die zij sinds al ruim 150 jaar in kerkgebouw of theaterzaal ontvangen zijn telkens weer onder de indruk van de kwaliteit van één van Nederlands beste klassieke mannenkoren.


za 9 november 2024, 15:45 uur

Orgel- en klarinetconcert door Lise en Rudi de Munck
Nadere informatie volgt.


zo 17 november 2024, 14:30 uur

Eindhovens Kamerkoor
Het Eindhovens Kamerkoor zingt haar repertoire met veel plezier op hoog niveau. De programma's worden rond een thema of componist samengesteld. Dat levert gevarieerde concerten op: van Renaissance tot hedendaags, van onbekend tot overbekend, van a-capella tot werken met instrumentale begeleiding en solisten. Het koor brengt uitvoeringen op hoog artistiek niveau met werken die de luisteraar raken. Een concert van het Eindhovens Kamerkoor is een belevenis. De mooie, warme koorklank draagt daaraan bij. Het Eindhovens Kamerkoor bestaat uit circa 20 ervaren amateurzangers. Grotere projecten gebeuren in samenwerking met gast- en projectzangers, andere koren en ensembles.


za 14 december 2024, 15:45 uur

Orgelconcert door Gerard Adriaanse (Ouderkerk aan den IJssel)
Nadere informatie volgt.


zo 22 december 2024, 14:30 uur

Capella Sine Nomine (kerstconcert)
Capella Sine Nomine uit Den Haag is een ambitieus projectkoor dat sinds de oprichting in 2013 onder leiding staat van André Vis. Hun doel is om op hoog niveau koormuziek uit verschillende stijlperiodes uit te voeren. Soms zingen ze met begeleiding van instrumentalisten, maar meestal a capella. De programma’s zijn altijd uitdagend en verrassend, zowel voor de zangers als voor de luisteraar. In de Sint-Jan brengen ze het kerstprogramma 'Lessons and Carols'.

Hart van en voor de gemeenschap

Onze stichting wil stimuleren dat de Sint-Jan het uitnodigende centrum van Waalwijk en de Langstraat blijft voor allerlei culturele en maatschappelijke activiteiten die in het christelijke geloof geworteld zijn, samen met de parochie en alle verenigingen, scholen en organisaties die het maatschappelijk belang dienen. Ons streven is dat bij het 100-jarig bestaan van de kerk in 2025 het gebouw nog steeds een plek is waar iedere Waalwijker zich thuis voelt: de kerk als het kloppend hart van Waalwijk: ván en vóór alle inwoners en bezoekers.Verenigingen, scholen en maatschappelijke organisaties zijn welkom voor het organiseren van in de kerk passende bijeenkomsten en jubileumvieringen.

Plaatselijke en regionale gezelschappen kunnen in de kerk passende uitvoeringen, voorstellingen en manifestaties organiseren.

Maatschappelijke en kerkelijke welzijnsorganisaties zijn er welkom voor de ondersteuning van hun op de medemens gerichte acties en activiteiten die in een kerk passend zijn.

Naast prachtige concerten en boeiende lezingen worden er in de toekomst zo mogelijk ook exposities georganiseerd rondom religieuze, culturele en maatschappelijke thema’s, waarvoor de kerk van Sint-Jan het passende decor biedt.Wilt u meedoen of heeft u suggesties? Neem dan contact met ons op.

"..IN GEBRANDSCHILDERD LICHT ZWEVEN GEZANGEN, GEBEDEN GAAN VRAGEND EN DANKEND OMHOOG.."


Stichting 'Vrienden van Sint Jan de Doper' • KvK 60161868 • IBAN NL24 RABO 0150 8290 94 • RSIN 853789940
Stichting 'Vrienden van de Koepels' • KVK 61435325 • IBAN NL81 RABO 0191 86 84 77 • RSIN 85430099